22 Ocak 2014 Çarşamba

Sarp'ın Umudu Sizinle Büyüsün

İkiz mucizelerim Tuna ve Nil dünyaya geldiklerinde hayatımda hiç olmadığım kadar endişeli bir insan olduğumu farkettim. Sağlıkları yerinde mi? Gözü görüyor mu? Kulağı duyuyor mu? Yutabiliyor mu? Görünmeyen bir hastalığı var mı? 

Tuna'ın sarılık değerlerinin yüksek olması endişelendirdi. Nil'in emdikten sonra kusması beni korkuttu. Sonra doğumdan sonraki sanırım 10 gün kadar Tuna'nın çenesinin eğri durmasına, kulaklarının simetrik olmayışına taktım kafayı. Bunun gibi pek çok endişe oluyordu zaman zaman. İlk ateşli hastalıkları, ilk yaralanmaları, aklıma gelmeyen bir başka sürü detay. 

Sonra yaklaşık 1 sene önce Sarp'ın ve annesinin hikayesini öğrendim. İlk ilgimi çeken hastalığın ismi oldu. CANAVAN. Bilmediğim bir şeyle karşılaşınca boşvermem, araştırırım hemen ve hastalıkla ilgili bilgileri okumaya başladım, bir yandan da anne Bihter Hanım'ın yazdıklarına ulaştım.  Bulduğum her şeyi okudum.

İşte o an, o saat, o gün...

Çok ama çok utandım kendimden ve hayatta dert ettiğim şeylerden.

Hayatta aslında incir çekirdeğini bile doldurmayacak ne kadar çok şeye üzüldüğümün, söylendiğimin, ne çok şeye üşendiğimin, ne kadar anlamsız şeyleri kafama taktığımın işte o gün farkına vardım. O kadar önemliydi ki "o an" benim hayatımda, başka bir şey düşünemez oldum.

Bu hislerle Sarp'ın Umudu Derneği'ne üye olmak istedim hemen. Ben üyelik formu doldurunca Bihter Hanım'dan çok nazik bir telefon aldım. Bu hislerimi kendisiyle de paylaştım. Gerçekten de o benim şimdiye kadar gördüğüm en güçlü, en şevkatli, en cesur, en aydın ve en mücadeleci anne. Sadece kendi çocuğuyla ilgilenmekle yetinmeyip aynı hastalığa sahip diğer çocuklara da faydası olabilecek bir dernek kurması çok önemli ve çok değerli. 

Asıl önemli nokta şu, şimdi bunu okudunuz, yüksek ihtimalle içiniz cız etti, üzüldünüz ve Allah şifa versin dediniz. Bir iki tanıdığınızla paylaştınız veya  moraliniz bozulduğu için unutmayı tercih ettiniz. 

Bundan fazlasını yapmak çok zor değil inanın. Derneğe destek olmak, duyurmak, paylaşmak artık biliyorsunuz parmağınızın ucunda.  Yerinizden kalkmanız bile gerekmiyor.

Sağlık, bir insanın çocuğu için dilediği ilk ve en önemli şeydir. Bir anne için evladını sağlıklı görmekten daha kıymetli herhangi bir şey olamaz.

Bu yüzden Sarp'ın ve onun gibi anne kuzusu ve ender hastalığa sahip tüm çocukların yanında olalım.

Umut olalım...


Sarp'ın Umudu Derneği hakkında bilgi almak ve üye olmak için:

Bağış yapmak için:

Pamuk Prens Sarp'ı tanımak için:

Ayrıca telefonla bağış Yapmak İsterseniz VODAFONE 3511 e boş mesaj göndererek derneğe 10TL bağışta bulunabilirsiniz.



4 yorum:

  1. Işıkcığım, yine harika bir olaya öncülük etmişsin... Bizi aydınlattın. Çok teşekkür ederiz sana... Sarp ve ailesine de allah şifa versin yardım etsin... Tabii biz de elimizden geldiğince...

    YanıtlaSil
  2. Isik hanim, cok degerlisiniz. Cok tesekkur ederiz. Bizi yureklendirdiginiz ve yanimizda oldugunuz icin cok mutluyum. Hic eksik olmayin. Bihter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bihter Hanım :) elimizden geldiği kadar.

      Sil