31 Temmuz 2013 Çarşamba

Tatil Sonrası Ankara Günleri

Yaz her zamanki gibi hızlı başladı.  İşte Temmuz daha ne olduğunu anlayamadan bitti bile.  Tuna ve Nil Haziran'daki gösterilerinden sonra bir kaç hafta daha yaz okulu ile kreşte eğlenmeye devam ettiler.  Ben de üniversitedeki dersler ve final sınavlarının bitmesiyle kendime biraz vakit ayırma imkanı buldum. Ufak kaçamaklar yaptık yine haftasonları.  Didim, Ayvalık ve günübirlik Alaçatı, Foça gibi.

Nihayet beklenen Antalya tatilimiz için valizler hazırlandı, yerinde duramayan Tuna ve Nil'i de alarak Kemer yollarına düştük.  Ablamlar Ankara'dan, eniştem Neşet'in kardeşi ve eşi de İstanbul'dan geldi ve Voyage Kiriş otelde buluştuk 20 Temmuz öğleden sonrası.

Tatil elbette güzeldi ve tatil günlerini daha uzun bir vakitte aktarmayı düşünüyorum.  Bir haftalık deniz, güneş, kum ve rehavetin ardından soluğu Ankara'da aldık.  Bu İzmir'in sıcağından kaçmak, Ankara özlemi gidermek ve Tuna ve Nil'in anneanne ve dede şımarığı olmaları için iyi bir fırsattı.  Bayram sonuna kadar buradayız.

Tuna ve Nil gelir gelmez kolları sıvadılar, bahçe işlerine el attılar.  Dedenin yardıma ihtiyacı vardı elbette, iki küçük asistan bahçe sulama, süpürme, araba yıkama işlerini kısa sürede hallettiler.

İşbirliği
Normalde işe güze elini sürmeyen kızıma bir gayret geldi
çiçekler itina ile sulanır, fazla sulanmaktan çürümezler umarım
İncek'teki evin bahçesi Tuna ve Nil için bulunmaz bir oyun alanı.  Çimlerde koşturup top oynuyorlar, onlara küçük raketlerle mini tenis dersleri vermeye başladım.  Bütün gün eğlence sürüyor.

minik futbolcularım
Babam torunlarının bahçede oynamasını büyük bir zevkle izliyor ve her geldiğimde yeşilliği, hızla büyüyen ağaçları ve rengarenk çeşit çeşit çiçekleriyle beni büyüleyen bu bahçeyi ben de hayranlıkla izliyorum.  Bu evde huzur ve mutluluk var.

Kızım kokoş, evet :)
Arada sırada evden çıkıp gezmek lazım.  Bugün Panora'ya gittik ve Tuna ve Nil scooterlarını diledikleri gibi sürdüler bomboş alışveriş merkezinde.



Alışverişimizi yaptık, balığımızı aldık ve akşama ablamları bekliyoruz, Tuna ve Nil'de kuzenleri Gün'ü bekliyorlar.

Serin Ankara akşamlarında Tuna ve Nil yattıktan sonra bu sene yeni vereceğim dersler için hazırlık yapıyorum, Ankara'da olmayı seviyorum.

Ankara günlerinin devamı ve ayrı bir Antalya tatili yazısı yolda, aklımda...

6 yorum:

  1. herkese selam, çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok güzelsiniz, ankara yı ben de çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) Ankara ne kadar bozmaya çalışsalar da güzel :)

      Sil
  3. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    94. takipçin benim.. :)Bu arada ben de ekşi'de yazıyorum :)
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    ¦ Sevgiler ¦
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil