2 Mart 2012 Cuma

Tuna & Nil 2.5 Yaşında!

Resim yazısı ekle

Canım oğlum, canım kızım,

Daha dün bebeklik kıyafetleriniz geçti elime.  Doğduğunuzda giydiğiniz bodyler elimin bir karışı kadar ve o zaman size büyük bile gelmişti.  İç geçirdim sanki üzerinden 20 sene geçmiş gibi.


Size her baktığımda içimi sevinç kaplıyor, gözlerim doluyor.  Artık arkadaşım oldunuz, beraber oyun oynuyoruz, yemek yaparken yanımda bana yardım etmeye çalışıyorsunuz, iki kardeş başbaşa oyun oynayabiliyorsunuz.  Bazen de babanızla beni maymun ediyorsunuz, saklambaç, kovalamaca, atçılık gibi oyunlarla.  Dans ediyoruz, resim yapıyoruz, müzik çalıyoruz.  Kısacası bol bol eğleniyoruz.
Nil hanım bu aralar bir de bale yapmaya karar verdi. :)  "Anneciğim sen bir şeyler çal, ben bale yapıcam" diyor bana.  Dans ve müzik sevgisi çok hoşuma gidiyor.
Tabii DJ Tuna'yı unutmamak lazım. :) O da benim eski dizüstü bilgisayarımı tekeline aldı ve "Bu benim bilgisayarım" diyor.  En sevdiği müzik kliplerini kendisi açıp dinliyor, Nil'in istek parçalarına da yer veriyor programında elbette.



Bu sene havalar soğuk, İzmir'de bile kar yağdını düşünürseniz ciddi bir kış geçiyor diyebiliriz.  O yüzden evden çok sık çıkamıyoruz ve çok sıkılıyorsunuz biliyorum.  Neyse ki bu dönem sadece 2 gün dersim var üniversitede, sizinle daha çok vakit geçirebiliyorum böylece.


Yine de babanızla birlikte sizi parklara götürüyoruz, dışarıda yemek yiyoruz, bazen arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Özellikle hayvanları çok zevdiğiniz için Korsan'la oynamaya bayılıyorsunuz.


Bir yandan da bu baharda yavaş yavaş kreşleri araştırmaya başlamayı düşünüyorum.  Artık daha sosyal çocuklar olmanızın vakti geldi diye düşünüyorum.  Kreşte çok daha fazla kendinizi geliştirebilirsiniz ve arkadaş edinebilirsiniz.  Nil şimdiden okul fikrinden hoşlanıyor ama Tuna hiç oralı değil.  Tuna'nın bir konu üzerindeki konsantrasyon süresi en çok 2-3 dakika olduğu için odaklanıp tek bir konuyla ilgilenmesi güç olacak gibi geliyor.  Bunu daha önceki oyun grubu deneyimlerimizde de gözlemlemiştim.  Tuna'nın ayrı bir dünyası ve hayalgücü olduğunu düşünüyorum.  Kendi kendine de mutlu olabilen bir çocuk.  Nil daha sosyal ve çok güzel iletişim kuruyor insanlarla.



Bu arada artık çok rahat konuştuğunuz için kendinizi ifade edebiliyorsunuz.  Bu beni çok mutlu ediyor ve işimi de kolaylaştırıyor.  Çok güzel cümleler kuruyorsunuz ve "teşekkür ederim", "özür dilerim", "eline sağlık anneciğim" gibi görgü kurallarını da doğal bir şekilde öğreniyorsunuz.

Bir çocuğun gün gün gelişimi izlemek, öğrenme sürecine bu kadar yakından şahit olmak benim için harika bir deneyim.  Sizin için en doğru, en sağlıklı, en doğal süreci bulmaya çalışıyorum, okuyarak, başkalarını dinleyerek ve kendimi geliştirerek.  Bunu becerebildiğimi umuyorum.  Sık sık kendime "sizin sahibiniz olmadığımı" hatırlatıyorum, ayrı birer kişilik olduğunuzu kabul ediyorum çünkü kendine güvenen bireyler olmanız en büyük arzum.

Sizi çok seviyorum canlarım, iyi ki varsınız.


20 yorum:

  1. çok tatlılar, çocuklar hızlı büyüyor özellikle doğdukları gün insanın hiç aklından çıkmıyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, kesinlikle doğdukları gün apayrı bir hikaye benim için :) Çok teşekkrü ederim.

      Sil
  2. doyasıya öp,kokla..bir bakmışsın ayda bir öpebiliyorsun.Zaman hızla geçiyor.albümdeki Merve ile Burak'ın bebeklik resimlerini karıştırdığım oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off, birazcık böyle kalsalar büyümeseler diyorum ben de, şimdiden kaçmaya, öptürmemeye başladılar bile :)

      Sil
  3. Ne kadar şanslınız.. hem ikizler hem de bir kız bir erkek :) Allah ömürlerinide yüzleri gibi güzel yapsın. Bir kızım var henüz 11 aylık ve hemen büyüsün istiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizin de kızınıza nazar değmesin, sağlıkla büyüsün :) Hemen büyüsün demeyin, zaten hemen büyüyorlar, sonra bebeklikleri özleniyor :)

      Sil
    2. Tecrübeyle sanbit diyorsunuz yani :) Ama büyükken daha çok şey paylaşabiliyoruz galiba..

      Sil
    3. Tabii li paylaşmak harika, arkadaşım onlar benim artık ama bebeklikteki tadı ayrı oluyor, o pür masumiyet ve bebek kokusu :)

      Sil
  4. mutlaka :)hele o koku.. Elif Adanın ilk doğduğu gün eşimin bir arkadaşı "bebeğini çok sıkı ve iyi kokla" demiş.. çünkü bu kokuyu büyüdüğünde asla duyamayacaksın ama unutamayacaksın da !!

    YanıtlaSil
  5. :) keşke bir kavonoza hapsedebilseydik o kokuyu :)) yok artık!!!

    YanıtlaSil
  6. Benim kızla yaşıtlar. Ne çabuk büyüyorlar ya? Geçen bebeklik resimlerine bakıyorum. O dönem hiç çalışmayıp kızıma kendim baktığım halde çok çabuk büyümüş gibi geliyor "Daha bebek sevecektim be ama?" diye üzülüyorum kendi kendime.
    Ama çok tatlı büyüyorlar. Günden güne genç bir insan oluveriyorlar. televizyondaki bir dizi film gibi seyrediyorum büyüyüşünü :)
    Size de uzun ve mutlu yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ÇokBilmiş :) BEn de çok bozuluyorum hızlı büyümelerine. Hele 5 yaş bitince okula başlayacaklarını hesap ettim, paniğe kapıldım. Sadece 2.5 sene sonra yani 30 ay sonra ilkokula gidecekler!!! Çok az kaldı.
      Sağlık ve mutluluk içinde büyüsün hepsi inşallah.

      Sil
  7. Nasıl güzeller ve herşey nasıl da eğlenceli oluyor gitgide:)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, ikizlerinize güzel bir ömür diliyorum. Ben de bir ikiz annesi olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum. Muhteşem bir duygu..
    Görüşmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ikiz anneleri birbirini anlar :). görüşmek dileğiyle

      Sil
  9. Allah bağışlasın, uzuuun ömürler versin yavrucuklarınıza....

    YanıtlaSil