29 Ağustos 2011 Pazartesi

Tuna ve Nil 2 Yaşında!

Zaman ne tuhaf değil mi? Bazen dakikalar geçmek bilmez saatlere dönüşür.  Bazen seneler geçer, sadece gözümüzü açıp kapadığımızı zannederiz.  Her durumda zaman bize oyunlar oynar, asla unutmam dediklerini unutuverir insan veya uzun seneler de geçse hatırlar pek çok şeyi, şaşırır daha dün gibi geldiği için.

Hayatımı aydınlatan bebeklerim ne zaman çocuk olmaya başladı?  Ne zaman bıraktılar bebekliği?  Bebek kokuları hala burnumdayken neden hatırlayamıyorum onları nasıl emzirdiğimi, o zor uykusuz geçen geceleri?  Nasıl da akıp geçti koca iki sene hayatımızdan ve Tuna'yla Nil büyüdü, biz büyüdük, dünyamız büyüdü, hayallerimiz, sevinçlerimiz, heyecanlarımız kadar endişelerimiz ve telaşlarımız da büyüdü.  Tuna ve Nil artık bıcır bıcır konuşan, koşturan, evin içinde saklambaç oynayan, parkta oynamaya bayılan, denizde balıklar gibi yüzen kocaman iki çocuk oldular.  Artık pek çok şey daha keyifli, daha kolay.  Pek çok şey de daha zor, tutturma, inat, paylaşamama ve fiziksel tehlikeleri bilmeme gibi.  Ama yarım yamalak konuşmaları ve komik halleri yok mu, her şeyi unutturuyor insana.

Tuna ve Nil 2 yaşını bitirdiler.  29 Ağustos 'ta yani Tuna ve Nil'in doğumgününde Ankara'daydık bu sene.  Ayvalık ve Bodrum'da geçen 10 günden sonra ilk kez araba ile Ankara'ya gittik.  Tuna ve Nil bizim gibi seyahat etmeyi seven anne babaya sahip oldukları için seyahate çok alışıklar.  Bolca uyuyorlar yolda ve 2-3 saatte bir verdiğimiz molalarda rahatlıyorlar.

Ankara'da annem ve babam'ın şehir dışındaki evlerinde kaldık bu defa ve minik doğumgünü partimizi de orada yaptık.  Bayram tatili olduğundan pek çok akraba ve tanıdığımız katılamadı ama ben uzun senelerdir çok görüşemediğim arkadaşlarımı görebildiğim için çok mutluydum.

Bir kaç balon ve süsle ve masalarla bahçeyi eğlenceli bir hale getirdik.  Pastamızı ısmarladık ve annem ve ablamın yardımıyla güzel bir sofra hazırladık misafirlerimize.

İşte bu güzel günden geriye kalan kareler, yaşanan keyifli anlar.






Pasta Olayı



Tuna & Nil'in pastası

Canım kızım


Tuna babasına fotoğraf öğretiyor :)

Çocuk olmak güzel


Alev - Neşet - Gün

Gültan ailesi ve Gün

Canımın iki kocaman parçası - Ablam Alev ve Yeğenim Gün

Aylin & Kayra

Oğlum güzel kadından anlar :) - Seçkin & Tuna

Anneanne ile eğlence

Mete - Çağrı - Hülya

Bu bakışa kim dayanabilir ki?
Güzel kızım benim

Osman Amcam'lar ve Nil

Kayra

Eda

Parti sonu dans şovu :)

TUNA'ma & NİL'ime
Canım çocuklarım, sizden önce de çok güzel bir hayatım oldu ama artık sizin olmadığınız bir dünyayı bilmiyorum, bilmek de istemiyorum.  Siz bu hayatın bana verdiği en değerli hediyesiniz, bunun değerini ve ne kadar şanslı olduğumu çok iyi biliyorum. 

Nil, koşup da "canım annem!" diye boynuma atlıyorsun ya, nasıl da eriyorum keyiften.
Tuna, sabah "anne benim!" diye yatakta beni Nil'den kıskanıyorsun ya, bayılıyorum sana.

İkinize de uzun, sağlıklı, neşe dolu bir ömür diliyorum canlarım.
İyi ki doğdunuz!
Sizi herşeyden çok seviyorum...

2 yorum:

  1. Çok teşekkürler :)- Işık
    (Bu arada kendi bloguma yorum yazamıyorum nedense)

    YanıtlaSil