29 Ekim 2011 Cumartesi

Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük

Canım çocuklarım,

Burada çoğunluklar sizinle, bizimle ilgili yazmak istiyorum, blogumun asıl amacı bu ama aynı zamanda burada kayıt altına alınması gereken olaylara yer vermeyi de - bunları ileride okuyacağınızı düşündüğüm için -gerekli görüyorum.

Bugün 29 Ekim 2011, Cumhuriyet Bayramı.  Hükümetin dün aldığı kararla geçen hafta Van'da pek çok vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan deprem sebebiyle Cumhuriyet Bayramı resmi törenleri "iptal edildi".  Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilkti, kabullenemedik.  Cumhuriyet Bayramı bizim için en büyük bayramdı ve milli birlik ve beraberlik duygusunu en yoğun hissettiğimiz gündü her zaman.  Yadırgadık.

Resmi tören olmasa da halkımız bayramını kutladı, meydanlarda yürüdü, marşlar ve şarkılar söyledi.  Barış, özgürlük ve demokrasi için biraraya geldi, kutladı.  Olması gereken de buydu zaten.

Büyüdüğünüz zaman konuşuruz sizinle uzun uzun, Cumhuriyet'i, devrimleri, Atatürk'ü.  Bugünlere gelmenin hiç de kolay olmadığını anladığınızda Cumhuriyet'e sahip çıkmanın gereğini ve önemini de anlayacaksınız, eminim.


Bizim yaşadığımızdan daha aydın günlerin sizi beklediğine inanmak istiyorum canlarım, siz çok daha güzel günlere layıksınız.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

1 yorum:

  1. Ne güzel yazmışsınız...
    Dilerim CUMHURİYET ile büyür bütün çocuklarımız.
    Bizler bunun için üzerimize düşen herşeyi yapacağız.Atatürk Türkiyesi sahipsiz değil!Sevgiler selamlar size...

    YanıtlaSil