29 Ocak 2011 Cumartesi

Tuna & Nil 17 Aylık

17 ay önce kucağımda çaresiz yatan iki tane minicik bebek vardı.  Şimdi evde kovalamaca oynayan iki afacan, yemeklerini kendi yemeye çalışan iki şekerpare, meraklı ve çok hareketli bir oğlum ve peşimden "anniş annişş" diye koşan cingöz ve cilvenaz bir kızım var.



Zaman gerçek anlamda su gibi akıp giderken onlarla geçirdiğim her saniyenin kıymetini bilmem gerektiğini çok daha  iyi anlıyorum çünkü inanılmaz hızla büyüyorlar.  Artık ağzımdan çıkan pek çok şeyi anlıyorlar ve karşılık bile veriyorlar.

Tuna'nın sözlüğünden seçmeler:

Otur, oturdu, kalk, koy, tak, aç, oku, geldi, gitti, bitti, mama, düdüüt, toka, neytin (zeytin), ayak, attaa, dede

Nil'in sözlüğünden seçmeler:

Anniş, baba, mama, saç, ağaç, araba, geldi, aç, ayak, ayakkami (ayakkabı), attaa, su, dede, teyze

 

Yani artık pek çok isteklerini anlatabiliyorlar.  Bunun haricinde pek çok becerilerini de geliştiriyorlar özellikle tırmanmak, kurcalamak, oyuncak kavgası yapmak, az da olsa birlikte oturup oynamak, birbirleri ile ce-ee oynamak gibi.  Biz gezmeyi seven bir ebeveyn olduğumuzdan attaaa diye kapıda bitmek ve arabada bize hiç sorun çıkartmamak da güzel özelliklerinden biri.  Bir de ev temizliği sırasında elektrik süpürgesini kullanmak ve ıslak mendille evde temizlik yapmak en sevdikleri oyunardan biri.





Uyku düşmanı halleri var ikisinin de, annelerine çekmişler korkarım.  Gündüz uykusu teke düştü bir haftadan beri, o da taş çatlasa 1.5 saat.  Akşamları 9 gibi yatıp sabah en geç 6.30 veya 7 de ayaktalar.  Sabah uyandıklarında yataklarında süterini içerlerken bayılıyorum onlara.

Tabii akşam yatmadan önce pijamalarını giymiş, uykudan önceki son yaramazlıklarını yaparlarken de bayılıyorum onlara.


Artık dışarıya çıktığımızda pusetlerinde oturmak istemiyorlar ve ortalıkta koşturmak istiyorlar.  Market alışverişinde de baş köşedeler tabii ki.



 

Ama tüm bunların arasında en harikası hep arzu ettiğim gibi yanyana, omuz omuza ve sevgi dolu olduğunuz anlar canlarım.  Kardeşlik çok özel bir duygudur, dilerim bunu hiç kaybetmeyin, hep  yanyana yürüyün.



Sizi çok seviyorum! Şanslıyım, mutluyum ve bir sürü heyecanla doluyum.  Hepsi sizin isayenizde...

9 yorum:

  1. Cok tatlilar. Allah bir omur ayirmasin onlari. Ikiz kardesler birbirlerine cok bagli olurlar.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim bu güzel dilekler için.

    YanıtlaSil
  3. Maşallah çok güzeller, Allah hiç ayırmasın bu tatlı bebişleri ömür boyunca..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim KızKardeş Derya :)

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım bayıldım Allah nazarlardan saklasın ikisini de. Biz de bu günleri görebilecek miyiz acaba ? :))

    YanıtlaSil
  6. Elbette göreceksiniz ve ne kadar hızla büyüdüklerine şaşıracaksınız :))Çok mümkün olmuyor her saniye biliyorum ama mümkün olduğu her anın keyfini çıkartın.

    YanıtlaSil
  7. çoook tatlılar maşallah.. bizimkilerin 1.5 yaşları gözümün önüne geldi. Hem çook tatlı olup hem de çok yorucu zamanlardı.. gün geçtikçe birbirlerine daha da çok bağlandıklarını göreceksiniz:)) öpüyorum iki miniği de:))

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim babycakes:) çok tatlı zamanlar, yorgunluktan ölmediğimde tadını çıkartmaya çalışıyorum. Ben de öperim minikleri.

    YanıtlaSil
  9. Maşaallah, fotoğrafların hepsi birbirinden güzel, birbirinden tatlı :) Hele elektrikli süpürgeyle olana bayıldım Darısı benimkilere

    YanıtlaSil